Aile danışmanlığı; evlilik öncesinde ve sonrasında karakter, mizaç, alışkanlıklar, öncelikler, kültür ve eğitim gibi bir çok farklılıktan kaynaklanabilecek uyum süreci sorunlarının her iki tarafı da sıkıntıya sokmadan, birlikteliğe zarar vermeden yeni bilgi ve becerilerle bu yeni ve çok özel sürecin kolaylıkla atlatılmasını ve sürdürülmesini sağlar. Şunu lütfen hep hatırınızda tutun; birey olarak başlayan yaşam yolculuğunuz birliktelikle devam edecek. Sağlıklı bir birliktelik için ön koşul sağlıklı bir birey olmaktır.
Öğrenci koçluğu; konu anlatımından, ders tekrarından farklı olarak öğrencilerin öğrenme ve başarı süreçlerini etkileyen, içsel ve dışsal faktörlere odaklanarak, çözüm yolları sunmaktadır. Koçluk uygulamalarında kullanılan tekniklerle öğrencilerin; odaklanma, öğrenme, zihinsel tutumlar, zaman yönetimi, duygusal yönetim, hedef planlama konularında öğrenciyi başarıyla destekler. Ayrıca konu anlatımı ve ders çalışmalarında da öğretmen arkadaşlarımız destek sunmaktadır.
Öğrenciler; duygusal-sosyal yönetsel becerilerinin geliştirilmesi en az zihinsel-bilişsel becerilerinin geliştirilmesi kadar elzemdir. Stressle başa çıkabilme, odaklanma, dikkat ve algı becerisi gibi. Yapılan araştırmalar da; IQ'su 100 ortalamada, 140 olan bir çocuk, yaşadığı sosyal veya duygusal sıkıntı ve uyum bozukluğundan dolayı potansiyeline uygun başarı gösterememekte. Başka bir çocuk, 90 IQ seviyesiyle daha başarılı olmakta. Çocuğun iç dünyasında duygusal yönetsel becerilerinin gelişmiş olması budenli önemlidir. Koçluk desteğinde bu aşamalar zihinsel süreçler kadar dikkatle ele alınır.
Hayatınızı yeni kuracağınız kişiyle ne kadar uyumlusunuz?
Hedefleriniz ve beklentileriniz aynı mı?
Farklılıkları aşmada birbirinize ne kadar toleranslı olabilirsiniz?
Kırmızı çizgileriniz neler?
Öncelikleriniz neler?
Öncelikleriniz doğru belirlenmiş mi? Önceliklerinizi el-alem ve travmalarınız mı yoksa kalbiniz ve kendi gerçekleriniz mi belirliyor?
Evlilik modelin ne?
Kime ait?
Evlilik öncesi bilinçaltında barındırdığın travmalar, ebeveyn modelin ve şahit olduğun ilişki problemleri evlendikten sonra evliliği etkilemeye başlar çünkü aslında bu ilişkiler bizim zihnimizde evlilikle ilgili oluşan ilk algılar ve resimlerdir. Bunların farkına varıp, bağ kopararak evliliğe başlamak çift olarak daha mutlu ve daha özgün olmanızı sağlar. Daha kolay 'biz' olabilirsiniz.
Basitçe söylemek gerekirse, anneniz aracılığıyla anneniz, anneannemiz ve daha önceki aile bireylerimizin annelik modelini ve yaşadıkları travmaları epigenetik aktarımlarla alırız. Yapacağımız bu çalışmayla tüm negatif epigenetik aktarımları düzenleyip siz ve yavrunuz için daha sağlıklı bir beden, zihin ve hayat deneyimine yardımcı olacaktır.
Gerek evlilik ilişkisinde gerekse diğer tüm ilişki biçimlerinde sağlıklı ve sürdürülebilir bir iletişim için esas olan bireyleşme sürecinin sağlıklı tamamlanmış olmasıdır. Bireyleşme sürecini sağlıklı tamamlamış bir birey dayanma değil dayanışma ilişkisi kurar. İletişimde olduğu kişilerden sürekli onu tamamlamasını değil gerektiğinde desteklemesini ister. Hem kendi duygularını yönetme de hem de geleceğini planlamada yeterlilikleri onları bağımsız, huzurlu ve mutlu hissettirir.
Çocukluk döneminde; aile, okul, sosyal çevre, eğitim ve daha bir çok sebepten tam tamamlanamamış bu gelişim süreci ileri ki zamanlarda bir çok farlık soruna neden olur. Bireyleşme sürecinde yaşanan eksiklikler kişiye iç çatışma, depresyon, anksiyete, isteksizlik, yetersizlik ve değersizlik gibi duygulara sebep olur. Danışmanlık sürecinde bu döneme ait sorunlar, geride bırakılır, kişi tekrar yapılandırılır ve daha güçlü, yetkin bir birey olarak yaşamına devam etmesine katkı olunur.
Copyright © 2024 Aile Danışmanı - All Rights Reserved.
Powered by GoDaddy
We use cookies to analyze website traffic and optimize your website experience. By accepting our use of cookies, your data will be aggregated with all other user data.